Για εκτενέστερες
  • Ανακινούμε το ποτήρι έτσι ώστε να διαβραχεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιφάνεια.
  • Απομακρύνουμε το κάλυμμα και εισπνέουμε με βαθιές, αργές ανάσες.
  • Παίρνουμε μια γουλιά (περίπου 3ml) και την διασκορπίζουμε σε όλη τη στοματική κοιλότητα. Συγκεντρωνόμαστε για να εντοπίσουμε την σειρά με την οποία το "πικρό" και το "πικάντικο" εμφανίζονται.
  • Παίρνουμε μικρές διαδοχικές αναπνοές και εισπνέουμε μέσω του στόματος για να διασκορπίσουμε τη ληφθείσα ποσότητα και να αντιληφθούμε τα αρώματα.
  • Για να εξαλείψουμε την γεύση τρώμε μία φέτα μήλο ή ένα κομμάτι ψωμί, ξεβγάζουμε με νερό και περιμένουμε να αρχίσει η έκκριση σιέλου.
  • οδηγίες οργανοληπτικής αξιολόγησης ελαιόλαδου ανατρέξτε στον οδηγό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάνοντας κλικ εδώ.